+385 98 217 342

Dobrodošli u Vina otoka Paga

Otok Pag podijeljen napola na primorski i dalmatinski dio jedinstven je medu jadranskim otocima. Na tom morem okruženom komadu kopna možemo naći mjesečeve pejzaže golog kamena, gustu borovinu i močvarnu vegetaciju trstike. U toj raznovrsnosti našlo se mjesta i za vinograde, nekad, jedne od glavnih stupova opstanka lokalnog stanovništva. Naša vinarija uz modernu tehnologiju, znanje i iskustvo a iznad svega ljubav prema vinovoj lozi želi Vam predstaviti barem dio našeg otoka na Vašem stolu. Živjeli uz Vina otoka Paga!

Novosti

Najnovije iz našeg poslovanja

Proljeće/ljeto 2024

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Izdvojeno

Iz ponude izdvajamo:

Fortunal

Znaju naši boduli što je fortunal. I čuvaju ga se!

Ovo je jedini Fortunal kojega se ne treba čuvati, dapače tko ga se jednom dohvati - opet će. Vino je to nastalo na sretnom spoju aroma Chardonnaya i Sauvignona. Susret je to u kolopletu voćnih nota i ležernog karaktera. Ohlađen na 12° C, savršeno pristaje uz bijelu ribu, riblje specijalitete i sve vrste sireva.

Paški Vermouth

Vermut kao aperitiv, kakvog ga danas poznajemo, lansirao je destiler Antonio Benedetto Carpano koncem osamnaestog stoljeća

Nagrađen na Sabatini 2021., u kategoriji jakih alkoholnih pića, srebrnom medaljom za kvalitetu proizvoda, ovaj Vermut jačine 18 vol. % alkohola savršen je duet s Paškom štrikom, poznatom paškom slasticom, pa uz dodatak sladoleda od Gegića imamo neobuzdanu simfoniju okusa protkanu aromama autohtonog paškog bilja.

Cabernet sauvignon

Zašto je udio Cabernet Sauvignona u ukupnom udjelu svjetskih crnih vina premašuje pedeset posto?

U svom trijumfalnom pohodu iz rodne bordoške regije ova je sorta osvojila gotovo sva vinogorja u svim vinorodnim krajevima. Istinski će vinoljubac s posebnim uzbuđenjem probati ponuđeni mu Cabernet. Takav je i Cabernet Sauvignon ove vinarske kuće - prepoznatljiva aroma, zaobljenost i izbalansiranost - odlike su ovoga vina. Suprotno mnogim skepticima, francuski plemenitaš odlično ljubi dalmatinsku zemlju i klimat, dodavši mu značajnu osobinu (za svako vino tako bitnu) - strast!

Gegić

Nakon gotovo sedamdeset godina vinarskog zatišja na Pagu, veliko zanimanje vinoljubaca izazvalo je uskrsnuće sortnog Gegća.

Vino, kojega se u narodnoj predaji uspoređuje s jantarnim suzama, baštini za Pag tako karakterističnu podvojenost. Radi se, naime, o vrlo zanimljivom susretu snage i temperamenta, toliko karakterističnom za južnjačka vina, s elegancijom i profinjenošću primjerenom vinima sjevernijih krajeva. U sudaru silovitih velebitskih bura s vrtlozima đenovskih ciklona stvara se sirovina za proizvodnju kvalitetnog Gegića. Na temperaturi od 12 - 14°C, idealna je pratnja za sve delicije kojima otok Pag ne oskudijeva - janjetina, sir, riba i školjkaši. Sad je jasno zašto je Juraj Dalmatinac projektirao onako ravne paške ulice. Da bi se ljudi nakon druženja s Gegićem znali lakše vratiti doma.

Fortica

Fortica je, u Dalmaciji, uobičajeni naziv za masivnu srednjovjekovnu utvrdu.

Ona je domaćem življu, tijekom navala osvajača, pružala spasonosno utočište. U pravilu su bile neosvojive dok je posada imala hrane i, što je jednako bilo važno, vina. Kubure su se punile barutom, a kuraža vinom. Jednim takvim punjena je i boca koju držite u ruci. Spoj je to plebejske strasti i aristokratske, tako merlotski, naglašene finoće i prepoznatljive arome. Fortica ko` prava fortica - neosvojiva dok se ne otčepi, a onda podatna svakom osvajaču.